Webinar zomereczeem

Waar iedereen juicht dat het voorjaar weer begint begin jij juist te zuchten. Dat betekend namelijk dat er ook weer vervelende steekvliegjes zijn. En precies jouw paard krijgt daar een ontzettende jeuk van. Zomereczeem, ook wel staart en manen eczeem, sweet inch of summer itch genoemd. Een vervelende aandoening die een heftige jeuk veroorzaakt waardoor paarden zich tot bloedens toe open schuren.

Herken jij dit, dan is dit webinar zeer geschikt voor jou!

Wat leer je?

  • Wat is zomereczeem
  • Hoe ontstaat zomereczeem
  • Stalmanagement bij zomereczeem
  • Voeding bij zomereczeem
  • Verzorging van de staart en manen
  • Aanvullende therapien 

 

 

zomer eczeem paard

Voor wie is dit webinar?

Als paardenliefhebbers weten we allemaal hoe frustrerend het kan zijn om je paard te zien lijden aan zomereczeem. Het is niet alleen ongemakkelijk voor het paard, maar ook zelf heb je ontzettend veel zorgen. Daarom is dit webinar ontwikkeld om jou te helpen bij het begrijpen van de oorzaken en behandeling van zomereczeem bij paarden.

Het webinar is begrijpelijk uitgelegd en hiermee geschikt voor iedereen die meer wilt leren over zomereczeem

 

zomereczeem bij paarden

Wat is zomereczeem?

Een gezonde darm is een onderdeel van een gezond immuunsysteem en wanneer deze uit balans is kan het een overreactie veroorzaken. Zomereczeem is een aandoening waarbij het immuunsysteem van het paard een reactie geeft op de stof die een mug inspuit wanneer het een paard steekt. 

Deze reactie veroorzaakt een ontsteking in het weefsel die gepaard gaat met een heftige jeuk. Paarden krabben en schuren zich tot bloedens aan toe open om maar van de jeuk af te komen. Praktisch 

Datum donderdag 15 juni 

Tijd 20.00 uur

Tijdsduur 60-90 minuten

Locatie Zoom

Kosten € 25