Workshop " Maak je eigen voedingsadvies"

Welkom bij deze unieke workshop “Maak je eigen voedingsadvies” speciaal ontworpen voor paardeneigenaren die willen begrijpen hoe ze hun paard optimaal kunnen voeden.

Leer de principes van gezonde voeding, begrijp waarom darmgezondheid van cruciaal belang is, ontdek de rol van vitamines en mineralen, en vertaal deze kennis naar een persoonlijk voedingsadvies voor jouw paard.

De dag start met een deel theorie waarna je zelf aan de slag gaat met het maken van een voedingsadvies op maat. Hiervoor is een duidelijk stappenplan aanwezig.

Daarnaast gaan we de suikers meten in hooi waarvan je zelf een sample meeneemt. 

Waarom deelnemen aan deze workshop?

 1. Inzicht in Gezonde Voeding: Leer waarom gezonde voeding de sleutel is tot het welzijn van jouw paard en hoe het hun prestaties, energieniveau en algehele gezondheid beïnvloedt.

 2. Darmgezondheid: Begrijp de directe link tussen voeding en darmgezondheid, en ontdek hoe een evenwichtige voeding kan bijdragen aan een gezond paard.

 3. Essentiële Voedingsstoffen: Leer hoe vitamines en mineralen en hoe deze de gezondheid van jouw paard kunnen bevorderen.

 4. Hands-on Ervaring: Na de theorie ga je zelf aan de slag! Met begeleiding van een ervaren voedingsspecialist creëer je een voedingsadvies op maat voor jouw eigen paard.

 5. Praktisch: Je leert hoe je hooi kunt testen op de suiker en PH waarde.

Wat kun je verwachten?

 • Duur van de workshop: ongeveer 3,5 uur inclusief interactieve theorie en praktische oefeningen
 • Ondersteuning op Maat: Onze ervaren docent staat klaar om je te begeleiden bij het opstellen van een voedingsadvies dat perfect past bij de behoeften van jouw paard.
 • Gezelligheid met Koffie/Thee: Geniet van een ontspannen sfeer en leer van elkaar vergezeld van koffie en thee.

Praktische Informatie

 • Datum 
  – Zaterdag 11 Mei
  –  Zaterdag 7 september 
 • Locatie: Harderwijk
 • Kosten: €44,95 per deelnemer 

Investeer in de gezondheid van jouw paard en schrijf je nu in!

Mis deze kans niet om een dieper inzicht te krijgen in de voeding van jouw paard en leer hoe je zelf een voedingsadvies kunt opstellen. Vul het onderstaande formulier in om te reserveren voor deze waardevolle workshop!

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op via 06-27065883

Tot ziens op de workshop “Maak je eigen voedingsadvies”!

Over de docent

Deborah is opgeleid tot docent paardenhouderij en heeft een 2e graad lesbevoegdheid. 
Daarnaast heeft ze ruime ervaring met het opstellen van voedingsadviezen en het ondersteunen van eigenaren bij de gezondheid van hun paard.

Naast voedingsadviezen behandeld Deborah paarden met Manuele lymfedrainage, een zachte massage die het lymfesysteem stimuleert om vocht en afvalstoffen op te ruimen. 
Meer over lymfedrainage vindt je hier

De workshop is een hele fijne manier om meer kennis op te doen over voeding van een gediplomeerde docent. 

 

Veel gestelde vragen

Helaas is deze workshop alleen op locatie te volgen. We gaan tijdens de workshop een sample van je eigen hooi meten. Daarnaast is het een meerwaarde om de docent live aanwezig te hebben, zodat er de juiste ondersteuning geboden kan worden tijdens het maken van het voedingsadvies.

Iedereen met een interesse in paardenvoeding kan meedoen. ook mensen die zelf met paarden werken kunnen veel informatie opdoen over voeding. 
Voor de praktijk is het handig om een casuspaard in gedachten te hebben. Dit kan een verzorg/bijrijd paard zijn of een paard van een klant. Neem gerust contact op als je nog vragen hebt over je casus.

Als je twijfels hebt of deze workshop aansluit bij jou kennis dan kan je altijd even een berichtje naar me sturen. Dan denk ik met je mee.
Het mooie van deze workshop is dat je straks niet meer denkt dat je paard goed gevoerd wordt, je weet dat je paard goed gevoerd wordt. Je krijgt een goede basis aan kennis mee. Hoe leuk dat je bevestiging krijgt voor wat je nu voor je paard doet en kan aanpassen waar nog verbetering nodig is.

Ja, natuurlijk. iedereen is welkom om te komen leren. Maar er is wel super veel te doen en aan te passen ook als je paard voeding vanuit de stal krijgt. Samen gaan we opzoek naar wat haalbaar is in jouw situatie.